Pokerskolan

Många vill lära sig spela poker, men inte alla gör det. Kanske är det eftersom det är så mycket att ta in för att man ska bli bra nog att tjäna pengar på det. Att lära sig allt om poker på en gång är helt omöjligt, därför har vi här lagt upp tio enkla tips till dig som är nybörjare. Har du spelat ett tag kan detta också vara något att läsa så att du inte glömmer bort det! Repetition är alltid bra. Du kan spela poker och andra casinospel på alla populära sajter i Sverige.

  1. Först och främst behöver du ha ett mål. Det är allas mål att vinna, så det målet räcker inte. Ha ett mer specifikt mål vid varje tävlingstillfälle. Ska du gå in i en relativt svår turnering kanske det räcker med att komma till finalbordet. Är det en enorm tävling och en mycket svår sådan kanske målet borde vara att hamna på topp 25 % av deltagarna. Vad målet blir är givetvis helt beroende på hur duktig du är. Fokusera på målet, det kommer ta dig långt.
  1. Förutom att ha målet klart för dig innan turneringen startar bör du också ha en plan. Givetvis kan det hända saker under turneringen som får dig att reagera och agera på ett sätt som kanske inte direkt var din plan från början, men att bara göra val utifrån andras val och händelser under spelets gång kommer att bli din undergång. Håll dig till din plan så mycket som det går.
  1. Har du vunnit många marker tenderar man att vilja skydda den. Det är ett klassiskt misstag. Spela för att vinna mer, inte för att skydda det du har. Använd din många marker som ett vapen mot att vinna mer.
  1. Nybörjare spelar ofta varje hand. Det spelar ingen roll vad de har på handen, de är alltid med. Det är ingen bra taktik, eftersom man inte kan vinna på allting. Att bara vara med när man har grymma kort är inte bra det heller, men släng dina usla kort direkt.
  1. Försök lära dig motståndarnas taktiker och mönster. Detta kan vara svårt, men ofta finns där tydliga detaljer att utnyttja. Speciellt om du inte spelar med experter (så som du själv) utan spelar med nybörjare som inte kan dölja sina mönster och taktiker.
  1. På samma sätt som du upptäcker och utnyttjar motståndarnas taktiker och mönster så kan motståndarna upptäcka och utnyttja dina. Därför är det viktigt att du känner dig själv och kan dölja synliga mönster samt viker av helt från din taktik, utan att förlora för mycket givetvis, så att de inte förstår hur du spelar.
  1. Ibland finns det riktiga noviser runt spelbordet. Se till att vinna deras marker snabbt. Slå ut det svaga så fort du kan innan någon annan gör det istället.
  1. Bluffa, men inte för mycket. Om du bluffar för mycket kommer själva idéen med att bluffa försvinna eftersom motståndarna inte kommer att gå på bluffen.