Bingo i bingohallar

En bingohall är lika mycket en social träffpunkt som en plats där man har chans att vinna pengar. De större bingohallarna runt om i landet har till exempel caféer, annan underhållning i form av TV-sändningar och rader av spelautomater. På de flesta bingohallar sker spelandet precis som det alltid har gjort. Man lyssnar till utroparen och markerar de uppropade numren på sina bingobrickor. På senare tid har en del bingohallar dock installerat helt elektroniska system för spelandet. Då sitter man vid en datorskärm och bollarna markeras automatiskt på bingobrickorna. Vilken variant man föredrar är helt upp till en själv.

 

Mängder av bingospel

På de större bingohallarna i Sverige startar ett nytt bingospel ungefär var tionde minut hela dagen. Eftersom öppettiderna är minst sagt generösa innebär det att man kan spela upp mot 100 bingospel under en dag, om man nu skulle önska det.

De spel som erbjuds har stor variation. Utroparen växlar mellan till exempel spel med läggbrickor som betalar ut vinst på 1-2 rader samt full bricka, nummerbrickor som ger vinst på 1-5 rader med bonusar för bingo på vissa slutsiffror (ofta åtta eller tio) samt jackpottspel där en större jackpottvinst betalas ut vid full bricka inom ett visst antal nummer.

När man spelar bingo i en bingohall kan vinsterna antingen vara beroende av hur många spelare som deltar i potten eller uppgå till fasta belopp. Viktigt att notera är att det mesta man kan vinna när man spelar bingo i en bingohall är ett prisbasbelopp.

Etiketter: